Des del Campanar

Jaume Aguiló
Jaume Aguiló    /    2017-04-28
Absentisme laboral

D'acord, vivim tristes èpoques d'escàndols polítics. A tot arreu. A Vilanova i la Geltrú també. No puc deixar de fer-ho notar.
Els ciutadans voten llistes electorals però els seients de diputats, de regidors, de càrrecs electes, són nominals. Si un càrrec electe, a mig mandat, canvia el color de l'equip que el va portar a ocupar aquell escó es converteix en un trànsfuga. No anirà a presó per aquest fet però ha traït a la gent que el va votar en el si d'una candidatura electoral.

Si has sigut electe en una candidatura i no t'hi trobes a gust o bé t'aguantes o bé marxes a casa. A no ser que tinguis interessos personals lligats al càrrec. A no ser que tingues perspectives de futur i necessitis una presència pública que t'ajudi en els teus interessos. Però en els teus interessos propis, no pas en els de la col·lectivitat.

Com podem avaluar l'interès que el servei a la comunitat pot generar en un ciutadà que hagi optat a presentar-se per representar la ciutadania de la ciutat on hi viu i hi treballa? A la ciutat on hi viuen els fills, tinguin l'edat que tinguin. A l'escola és coneguda la capacitat dels nens de criticar a d'altres nens. "El pare d'en Ramón és guàrdia civil". Aquesta era una acusació que un amic meu d'infància, en Ramón Ízcue, rebia freqüentment. Era mala cosa ser guàrdia civil a Mallorca als anys cinquantes... I no deu ser mala cosa ser trànsfuga a Vilanova avui mateix? És una posició que no envejo.

Ariadna Llorens es va equivocar però no ara sortint del govern sinó quan va decidir entrar en la llista electoral. Es va equivocar per aquesta escassa predisposició de treballar per millorar el benestar dels seus convilatans que ha anat demostrant en el que portem de legislatura. Sinó, com entendre el seu absentisme laboral? Sí, he parlat d'absentisme laboral. Com podem catalogar el no assistir a feines per a les quals has estat escollit? El teu cap no te pot fer fora : l'escó de regidora és nominal, és teu. Absentisme laboral? És coneguda, i motiu d'acudits, l'escassa predisposició al treball en equip en el terreny de la representació institucional davant actes que per raó del càrrec es tenen que cobrir. Ariadna assisteix als actes que li interessen i prou. Ja és ben sabut. Ja no s´hi compta amb ella. Absentisme laboral? Sí. El més cridaner és la seva absència de les Juntes de Govern. Ho he investigat. Des de gener del 2016 a març del 2017, de 56 Juntes de Govern va assistir a 17. Les Actes de les Juntes ho demostren. Un 70 % d'absències en aquelles reunions on calen les opinions per anar prenent les decisions de govern municipal. Podem creure en aquesta dona que explica que treballarà per a la ciutat des de l'oposició si no ho feia des del govern?

Són dos els regidors que han decidit jugar el paper de tramposos del transfuguisme. En relació al David Montes l'absentisme realment és de rècord. Montes, de l'abril del 16 a març del 2017, de 40 Juntes de Govern ha assistit a 5, un 87% de faltes d'assistència; a més ha faltat a 3 Plens Municipals. Realment el que tindrien que fer és el que els hi demanda l'alcaldessa: Llorens i Montes , entreguin les seves credencials de regidors i marxin a casa. Per la porta petita.