Des del Campanar

Josep Ma Ponsa
Josep Ma Ponsa    /    2018-03-05
Com ens ho hem de prendre?

Hem de tornar a recordar als ciutadans, allò que va portar-nos a la nefasta relació entre Catalunya i Espanya, propiciada per l'error d'un "leader" M.Rajoy" entestat, com el seu antecessor Aznar, en l'enderroc de la minsa autonomia catalana expressada en el nou Estatut, configurat en 2006, adormit, a instàncies del P.P. fins el 2010 en què el caducat T.C. el va retornar "debidamente cepillao". Des d'aleshores, el seu retorn, no va ser referendat novament per la ciutadania, per la qual cosa, no haig de pressuposar-li cap legalitat.
Possiblement els partits del 155, signarien ara mateix, l'aprovació d'aquell esquilat Estatut tal com va ser referendat pel poble català i el "Congreso de los Diputados". L'estalvi de tant d'enrenou polític, hagués estat palmari, tot i constatar el predomini d'uns polítics de tercera divisió que han decidit procurar malèvolament, el màxim de malentesos i el patiment personal a l'adversari que pensa diferent.

Només sentim paraules amenaçadores, Prisión, fiscales, abogados, jueces, preventiva, saltarse las leyes, delito, castigo, condena, guardia civil, fraude, policía, código penal, estado de derecho, inducción al odio, fraude, tumulto, desobediencia i fins i tot, sedición, i rebelión, etc. com avantsala del que podríem definir com a clara i cruel revenja, amb aquella frase tan baronívola de "os váis a enterar". Es promouen lleis a la seva conveniència per tal que la repressió no tingui cap sortida més o menys propicia als ara mal anomenats "colpistes".

A través dels mitjans ben pagats, se'ns falsegen les dades econòmiques del nostre país, les 7 plagues ens cauen a sobre, baixa el turisme, el PIB, el procés ens ha fet perdre 5.000 milions eur i més de 3.000 empreses ens han deixat ... simultàniament, presumeixen de la bonança de l'economia espanyola mentre la tossuda realitat, els desmenteix immediatament.

Com a exemple d'una de les fal·làcies, la Ministra d'Ocupació i S.S. Fàtima Bañez afirma: Las moderadas subidas de las pensiones en los últimos años, han propiciado que los pensionistas mantengan el poder adquisitivo, ganando el 0,02%. Em pregunto com es pot innocular tant cinisme a una població totalment absenta, tot maldant per mantenir-la ideològicament dins el segle XIX? No tenen res més a oferir per estimular als treballadors, i especialment al jovent per a l'estudi, la recerca i tota mena d'activitats aportadores de coneixements que finalment deriven en riquesa i benestar, fent bo el funcionament de l'ascensor social ? Han optat però, en afavorir l'engany a la gent, per tal que l'equip d'un tal M.Rajoy, escapi de la corrupció més absoluta, amb el manteniment de les prebendes a favor de les empreses de l' IBEX 35, i els estímuls a jutges, fiscals, als funcionaris de l'Estat etc. perquè perseverin en la invenció de delictes contra els adversaris, proveïdors del galdós aparador de Presos Polítics, "Made in Spain".

Em pregunto perquè en aquestes condicions imposades, els partits sobiranistes, tornen a barallar-se per veure qui d'ells tindrà més culs per fer-los seure en les robustes cadires oficials?

No s'adonen crec, que si ens ha de seguir administrant la "madrastra espanyola", potser fora més efectiu, tenir un govern a l'exili, fent la feina política, mentre que oficialment i en l'interior, un d'oficial al gust de M.Rajoy podria gestionar-nos la xavalla autonòmica. Igualment serien els "grans estadistes" hispànics els qui seguissin ocupant-se de la nostra dissort, en espera però, de millors temps veritable democràcia, on finalment, sigui la indiscutible fortalesa de la nostra economia la que s'imposi d'una o altra manera, a la falsa realitat que pretenen vendre'ns des de Moncloa.