Des del Campanar

Josep Ma Ponsa
Josep Ma Ponsa    /    2017-02-21
Intensa i tensa setmana

06/02/17 la F.G.E. assegué al banc dels acusats, un expresident de la Generalitat, i a dues conselleres, ( 2,8 milions de persones sospitoses, no vàrem desobeir ?...) Desobediència fou el pecat !! Comença la funció; d'un estrafolari judici. Més de 40.000 persones al carrer, davant la seu del TSJC. immediatament, qualificats de "jubilats". donen suport als inculpats. En la cridòria d'aquests, s'escolta,; fora, fora, fora la in-justícia espanyola !!! in-inde-independència ja !!! No tenim por !!! No esteu sols !!! La TV en directe, Llevat del criminal veredicte del judici? al President Companys, la cosa té certes similituds.
Algú tan roí com l'antic portaveu del govern d'Aznar, Miguel Angel Rodríguez (detingut, fa poc, per conduir ebri) insinuava la conveniència d'un afusellament per baixar-li l'ego a Mas.

Per l'obedient F.G.E., d'antuvi els té per culpables, i com a mesura exemplar, sembla que les sentències són dictades de fa dies. No és menor el concepte generalitzat per part d'algunes esquerres absents, que igualment, afirmen culpa sobre els allí escarnits, en la convicció que ja van néixer corruptes per definició.

A l'interior de la Sala i darrere dels investigats, tota una colla d'influents personatges entre els quals, Cayetana Àlvarez de Toledo (1974), responsable entre d'altres, d'internacional de la FAES, protegida de Aznar i amiga d'Arcadi Espada, conegut anticatalà interessat en la ridiculització de la cúpula de l'anterior govern català; també presents, el cap del TSJC, fiscals afins, i molts altres, entre els quals, la "senyora del darrera" en primer terme tots els dies amb l'objectiu de fer-se veure per interessos espuris, aflorats i evidenciats clarament, la fiscal en cap de Barcelona Ana Maria Magaldi, la que més "afina" a Barcelona, sortí per la porta principal de Palau, baixa les escales mentre un grupet de "jubilats" l'increpa per tan lluïda feina.

La senyora ja a peu de carrer, acompanyada per la seguretat, camina altiva i desafiant tot pipant una pobra cigarreta, s'atura diversos cops rient i escoltant, tots els improperis que li llencen dialècticament, aquella gent del "populatxo" ofesa de tanta insolència i supèrbia gratuïtes. Segueix doncs l'espectacle.

La fiscal, conscient de la seva superioritat social, s'atreveix a fer-nos una roda de premsa assegurant que mentre l'escridassaven, va témer per la seva integritat física de tant d'odi com va veure en els ulls del jove que la va increpar dialècticament. (no era jubilat) clara sobreactuació de la fiscal dels cabells meravellosos, que de tan curts se li veu el plomall, obedient als dictats dels seus superiors que malden per poder acusar de violent a tot el procés. Tot això, millor al Romea senyora.

L'última "perla" de la seva roda de premsa, en afirmar que el Fiscal del 9N, Emilio Sánchez Ulled, els ha tornat la dignitat. Deu ser la impunitat amb disfressa de dignitat encobridora de tantíssims casos de corrupció, mentre, la FGE va arxivant tota mena de querelles interposades contra el govern del PP precisament per desobeir moltes sentències del TC induint, o bé a l'allargament de casos com el de Millet per no haver d'exhibir les vergonyants relacions amb Aznar, o bé en el de Pujol, per temor a l'exposició d'episodis injustificables, o a l'arxiu de les querelles derivades de la guerra bruta" segons l'informe de viva veu de Jorge Fernàndez Díaz.

Magaldi, de quina mena de pors i dignitats ens ve a parlar ara?